logoformteknikutbildning

 

 

Form&Produktion

Hör gärna av dig! Oavsett om ni letar efter en originalare, vill ha hjälp med produktionstekniken, mallbygge eller utbildning. Här till höger hittar ni några av de kunder och uppdrag jag haft genom åren. Det ger förhoppningsvis en bild av Mediaservices mångsidighet.
Jan Holtz

 

Jan Holtz Mediaservice AB
BOX 925
194 29 Upplands Väsby
Mobil: 070-606 08 01
Epost: jan.holtz@mediaservice.se

 

Några samarbetspartners: 

Före Mediaservice

1989-1995

Supporttekniker och utbildare på MacGruppen i stockholm med inriktning på grafiska kunder.

1995-2000

Magasinoriginalare på Affärspess i Stockholm. Producerade bl a kundtidnigarna: Svensk Handelstidning Justitia, Resor&Affärer och Effektiv Kommunikation.Med Mediaservice & Partners

Tidningen Aktiespararen
Teknisk support och insallation av produktionsutrustning. Utbildning vid övergången till InDesign. Inhopp som originalare vid semestrar.

SÅ Åkeriförlaget AB
Produktion av magasinet Svensk Åkeritidning på frilansbasis. Uppdraget omfattade formgivning, repro och annonshatering, samt rådgivning i alla produktionstekniska frågor på redaktionen.

Norstedts
Bokproduktion åt Norsteds Fakta. Främst inlagor, men även några illustrationer och omslag. Några exempel hittar ni under Produktion.

Sveriges Åkeriföretag
Produktion av informationsmaterial, annonser och Årsredovisningar. Stöd och rådgivning vid framtagningen av deras grafiska manual.

OK Förlaget (Via Punt AB)
Teknisk konsult vid uppgradering till CS5. Installation och konfiguration av nya versioner av program och Plugg-ins. Genomföt dutbildning för alla originalare samt användarstöd på plats under uppstarten.

Adobe Sverige
Höll Adobes seminarium i samband med lanseringen av Creative Suite 2 och 3. Gästföreläsare för ”Tips och Trix” i InDesign vid Adobe Expo i Stockholm.

Som utbildningsleverantör till
Planet X Systems/RW Education

Jag har planerat och genomfört utbildningar i framför allt InDesign, men även Photoshop, Illustrator och Acrobat. Jag har även utbildat i färgstyrning och ICC-profiler. Utbildningarna har omfattat allt från ren grundutbildning till mycket kvalificerad, specialanpassad utbildning, ofta genomförd i flera steg under längre tid.

Några stora kunder i urval:
Love Brindfors
Åkestam–Holst
Storåkers
Bonnier Tidskrifter – Teknikens Värld
Hachette
Forma Publishing Group
IDG
Edita Tryckerier
Sörmlands Grafiska
EO Grafiska
Intellecta Finanstryck
Norstedts
Atlantis
White Arkitekter

Inom ramen för samarbetet med Planet X Systems/RW Education har jag även hjälpt ett flertal andra magasinredaktioner med mallbygge och mallutveckling i InDesign.