logoformkontakt

 

 

Form&Produktion

Jag har sysslat med utbildning länge. Jag höll min första utbildning som 17-åring. Det var en nybörjarkurs i gitarr på ABF. Den första datorutbildningen höll jag 1990. En grundkurs i Macintosh för åtta damer från Jordbruksdepartementet. Under åren 1990-1995 arbetade jag som utbildare på MacGruppen i Stockholm och höll mina första utbildningar i grafiska program. Utbildningssamarbetet med RW Education (som då hette Planet X System) inleddes 2002, och under åren har vi utbildat en stor mängd användare på både stora och små företag runt om i Sverige.

Jag levererar även utbildning i egen regi. Då handlar det uteslutande om utbildning på plats hos kunden.

 

InDesign
Vill ni lära er nyheterna i den senaste versionen av InDesign CS5.5, eller bara känner att ni vill bli effektivare i arbetet med programmet? Tillsammans gör vi upp en agenda utifrån era önskemål.

Adobe Digital Publishing Suite
eller MAG+ i InDesign

Vill ni komma igång och skapa digitala utgåvor för iPad eller Android-plattor? Vill ni lära er hur hur man installerar verktygen i InDesign och skapar grunden för digitala utgåvor, med interaktiva funktioner som rullbart innehåll, bildspel, klickbara ytor och använder sig av ljud och video? Vi kan bygga utbildninge runt er befintliga tidning, eller en helt ny produkt.

Photoshop
En utbildning i Photoshop kan handla om mycket. Arbete med digitala bilder och förbättra dem. Retuschering och montage. Förbereda bilder för tryck (repro), eller få bra bilder för Webb och digitala medier. Ni bestämmer innehållet.

PDF för tryck
Lär er vad som gäller för att få PDF:en problemfritt genom tryckprocessen. Vi går igenom skillnaden mellan PDF och öppna dokument, fallgropar och tänkbara problem samt inställningarna i InDesign för att skapa bästa tänkbara PDF för tryck. Jobbar ni med annonsmottagning? Då kan vi byga upp en fungerande mottagningskontroll via till exempel Acrobat.

Acrobat och PDF
Jobbet är inte slut bara för att man gjort en pdf för tryck. Med Acrobat kan du arbeta vidare med PDF:er. Skapa formulär, skicka korr på gransking, slå samman PDF:er till nya dokument. Det finns massor att lära för er som vill arbeta mer med digitala dokument.